Volkswagen wilde wel delen met welke brancheverenigingen ze samenwerken, maar dat zou niet genoeg zijn. De investeerders willen dat Volkswagen uitlegt of de doelstellingen van de verenigingen overeenkomen met Volkswagens doelstellingen om de uitstoot te verminderen. Het doel van de rechtszaak is om dit een agendapunt te maken tijdens de vergadering van aandeelhouders.
Zweedse, Deense en Engelse investeerders zijn een rechtszaak begonnen tegen Volkswagen. Zij hebben het vermoeden dat Volkswagen via andere brancheverenigingen juist lobbyt tegen verduurzaming, terwijl ze richting het publiek juist een groene boodschap verkondigen. Dit meldt Reuters. Zij willen dat Volkswagen transparant is in dit soort zaken.

De aanklagers zijn pensioenfondsen die aandelen hebben in Volkswagen. Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders vroegen ze of Volkswagen denkt dat hun lobbywerk averechts kan werken. Ze vrezen voor reputatieschade voor Volkswagen, net als operationele schade. En dit zou slecht zijn voor hun eigen investeringen in het merk. Volkswagen weigerde antwoord te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *