Wellicht dat de middenweg een optie is voor BMW M tussen een verbrandingsmotor en volelektrisch? Volgens de Nederlandse BMW M-baas zit dat er bij de kleine M’etjes niet in. ‘Een plug-in hybride in een kleine auto kan een moeilijk punt zijn, omdat plug-in hybrides genoeg kracht nodig hebben, ook als je het elektrische deel niet voor handen hebt.’

Het ligt er dus puur aan of de motor in de M2 sterk genoeg is. ‘Als je basismotor niet sterk genoeg is, dan heeft een plug-in hybride geen zin.’ De laatste BMW M2 is er nog maar net en komt met een zes-in-lijn-motor met dubbele turbo’s. 460 pk en 550 Nm koppel moet toch genoeg vermogen zijn om een extra elektropakket mee te sjouwen. Voor het zover is, houden we ons stevig vast aan de BMW-M handbakHet begin van het einde van de handbak is ingezet. Volgens een onderzoek van Bovag is het aantal nieuw verkochte auto’s met automatische versnellingsbak gegroeid van 1,5 miljoen auto’s naar 2,7 miljoen auto’s en kromp het aantal handbakken van 6,5 miljoen naar 6,1 miljoen. Toch hoeven liefhebbers van de BMW M-tak zich de komende jaren nog niet druk te maken over het uitsterven van de handgeschakelde versnellingsbak. Dat zegt de Nederlandse BMW M-CEO, Frank van Meel.

Van Meel is sinds vorig jaar het hoofd van de M-divisie. In een gesprek met CarBuzz stelt hij ons gerust over de toekomst van de BMW M-handbak. ‘Je hoeft niet bang te zijn dat de handbak weggaat’, zegt Van Meel. Toch ziet hij in dat het einde onvermijdelijk is. ‘Als je zou overstappen naar een ander soort krachtbron, en als dat volelektrisch zou zijn, is er natuurlijk geen handbak meer.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *